Om möten & mezes

Mat och möten är grundläggande för vårt välmående. Vi behöver dagliga doser av näring, njutning och samvaro- allt det som mat och möten erbjuder för att orka möta livets utmaningar.
Själv är jag uppvuxen på svensk husmanskost- söndagsstek och sju sorters kakor. Det var vällagat och hemlagat och dagliga möten kring middagsbordet. I vår familj har det alltid varit viktigt att välja svenskt och bra råvaror och att ta tillvara det som naturen och trädgården ger oss i form av svamp, bär, frukt och hemmaodling.
I 20-årsåldern väcktes mitt intresse för medelhavsmat med fokus på det grekiska köket.  Att mat kunde smaka, serveras och ätas på helt andra sätt än de typiskt svenska var ju i sig ingen nyhet, men de få ingredienserna, de enkla uppläggningarna, smakrika rätterna där grönsakerna spelar huvudrollen och inte minst- sättet att dela en tallrik, blev för mig nyckeln till mitt eget kök och även ett sätt att leva.
Jag har arbetat på flera grekiska restauranger i Sverige och i besöksnäringen i Grekland. Professionellt har jag ägnat större delen av mitt yrkesliv till att producera meningsfulla projekt med fokus på möten- föreläsningar, seminarier, festivaler och föreställningar, utbildningar och resor, teamaktiveter, kommunikationsinsatser i Sverige och utomlands- helt enkelt lite av varje- ett smörgåsbord på svenska, meze på grekiska, tapas på spanska. Det är därför jag kallar  min blogg för möten & mezes.

Lotta Strinnholm januari 2022